/
/
הכנה ל8200 – האם יש באמת דרך להתכונן?

הכנה ל8200 – האם יש באמת דרך להתכונן?

כיום יותר מתמיד, ברור לכול כי מדינת ישראל ניצבת אל מול איום תמידי מצד אויבותיה. בעוד שבעבר קו הגבול שרטט גם את אזורי הלחימה העיקריים, הרי שכיום אנו חשים את ההתכתשות התמידית עם אויביה המרוחקים של ישראל בין היתר דרך אמצעים טכנולוגיים מתקדמים.

אל מול השחקניות האזוריות במעגלים הקרובים והמרוחקים, פועלת בכל עת מדינת ישראל אל מעל פני השטח ומתחת להם, בין היתר על-ידי שמירה על יתרון אסטרטגי טכנולוגי הבא לידי ביטוי ביחידות טכנולוגיות מובחרות, מערכי סייבר מתקדמים ומחלקות ואגפים האמונים על הפיתוחים העתידיים של לוחמת צה”ל.

לשם חיזוק וחידוד הסתמכותו של צה”ל על היצירתיות הטכנולוגית, החשיבה המסתכלת מספר צעדים קדימה והיכולת להביט אל מחוץ לקופסה ולייצר פתרונות יש מאין, הוקמו יחידות טכנולוגיות ייעודיות, אליהן מתמיינים המתגייסים לאחר שאותרו ועברו שורת מיונים קפדניים במסלולים לרבות מסלול שחקים הנחשב ליוקרתי ביותר בחיל המודיעין.

כאן במכללת שחקים סייבר ללימודי קוד ותכנות לילדים ונוער, אנו מציעים מספר מסלולי לימוד המשיקים אל חלק מצורכיהן של היחידות הטכנולוגיות בצה”ל, כמו גם לצרכים העולים מתוך ענף ההייטק והגיימינג.

להלן נבקש לענות על שאלה שעולה מצד הורים ובני/בנות נוער רבים והיא אם הרישום אל מסלולי הלימוד שלנו מקנים הכנה ל-8200 ואם באפשרותם לשפר את סיכויי הקבלה.

הכנה לקראת המיונים למסלול שחקים

באומרנו קבלה ל-8200, הרי שלרוב כוונתינו תהיה אל עבר המסלולים הטכנולוגיים של חיל המודיעין הנגזרים מתוך מסלול שחקים.

מסלול שחקים הינו המסלול היוקרתי ביותר של חיל המודיעין, ובו מתמיינים המלש”בים למספר מסלוים שונים:

  • מסלול שוב”ל – המכשיר לתפעול מערכות טכנולוגיות בתחומי הלוויינות והחלל
  • מסלול שמ”מ – המכשיר לעמדות מפתח באגף המודיעין המשלבות בין טכנולוגיה לבין לימודי המזרח התיכון
  • מסלול אח”מ – המכשיר את המתגייסים לתפקידים מערך פיתוח הסייבר
  • מסלול מח”א – המכשיר את המתגייסים לאגפים האמונים על פתרונות טכנולוגיים העונים על אתגרים מודעיניים
  • מסלול אע”מ – להכשרת המתגייסים בתחומי הניתוח המודיעיני הטכנולוגי
  • מסלול אמ”מ – המכשיר את המתגייסים לתפקידי אנליטיקה
  • מסלול ארזים- המשלב לימודי תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב לצד הכשרות צה”ליות ומייעד לתפקידי פיקוד בתחומי המחשוב והסייבר
  • מסלול אמנון – המכשיר את בוגריו לסייבר המבצעי
  • מסלול חבצלות – הנחשב לאחד מן המסלולים המובחרים ביותר, ומטרתו להכשיר את הפיקוד המודיעיני הטכנולוגי.

המשותף לכל המסלולים שצוינו לעיל הוא הפן הטכנולוגי.

חשוב לציין: חיל המודיעין מבהיר כי אין המועמדים והמועמדות צריכים להגיע עם רקע קודם, ומטרת המיומנים היא לבחון מיומנויות וכישורים המתאימים לצרכי ההכשרות. כל ההכשרות וכל הידע מוקנים למתגייסים מן היסוד ועד לשלב מתקדם.

ואם כך הדבר, האם באמת ישנו הכרח להתכונן לקראת המיונים? כפי שהדברים נראים, רקע וידע קודמים בהחלט יכולים להקנות יתרון. נסייג את דברינו ונאמר כי יתרון אין משמעותו ערובה לקבלה אל היחידות, והדבר נסמך על מגוון מיומנויות הנבחנות במסגרת המיומנים.

אילו לימודים יגבירו את מידת הסיכויים להתקבל ל-8200?

מקצועות ריאליים ברמת 5 יח"ל

לצד קורסים והכשרות דוגמת אלו שאנו מציעים במכללת שחקים, חשוב להדגיש כי הרקע הלימודי מן התיכון, הוא בר-השפעה ויכול בהחלט להגדיל את הסיכויים לקבל זימון אל המיונים הנכספים ליחידות הטכנולוגיות של 8200.

לימודי מתמטיקה ברמת 5 יחידות לימוד, לימודי פיזיקה וכימיה, יכולים להבליט את המלש”ב על פני מתגייסים נוספים הפוקדים את הצו הראשון.

נוסף על כך, לימודי מדעי המחשב וכן לימודים פרטניים בנושאים דוגמת רובוטיקה, אף הם יכולים להגביר את סיכויי המלש”ב.

חשוב לציין כי גם לימודי השפה הערבית ברמת 5 יחידות יכולים לסייע בקבלה שכן מסלול שמ”מ משלב בין לימודי המזרח התיכון לבין פתרונות מודיעיניים טכנולוגיים.

לימודי שפות תכנות

לימודים פרטניים בטכנולוגיות קוד שונות יכולים לבסס לא רק את הפרקטיקה בקרב הבוגרים והבוגרות, אלא גם את החשיבה המאפיינת את המתכנתים.

בתור הכנה ל8200 על יחידותיה הטכנולוגיות השונות, יכולים קורסי שפות תכנות לילדים ונוער לבסס ולחזק מיומנויות וכישורים שונים אחריהם מחפשים האמונים על הגיוס והמיון של המשל”בים המגיעים לימי המיון המרוכזים של מסלול שחקים.

בין היתר, ניתן למנות את קורס Python כמסלול מועדף המכין את בוגריו לקראת המיונים ושעונה על חלק מן הצרכים העולים מתוך היחידות הטכנולוגיות המודיעיניות.

מסלול נוסף הנחשב גם למסלול הדגל שלנו במכללת שחקים, הוא קורס האקר פרו, מסלולי מקיף המכשיר את התלמידים והתלמידות כלוחמי סייבר ואבטחת מידע. במסלול זה, נכנסים המשתתפים והמשתתפות הן אל נעליהם של לוחמי הסייבר והן אל נעליהם של ההאקרים, וזאת כדי לייצר קו מחשבתי מקצועי המצופה מאנשי אבטחת מידע.

ציון הדפ"ר הנדרש

ציון הדפ”ר (ראשי תיבות של: דירוג פסיכוטכני ראשוני) הוא אחד מן הקריטריונים הנבחנים על-ידי אגפי המיונים של חיל המודיעין והיחידות הטכנולוגיות.

דפ”ר גבוה העומד על 80 ומעלה, הוא זה הסולל את הדרך אל עבר קבלת מיונים ליחידות דוגמת 8200, עם תפקידים ייחודיים ויוקרתיים, זאת לרבות מסלול שחקים.

נציין שבתור הכנה ל-8200, במכללת שחקים איננו מספקים הכנות מקדימות לקראת הבחינות הפסיכוטכניות או הצו הראשון בכללותו. לשם כך ישנם מוסדות לימודיים המציעים הכשרות מקדימות, וניתן לפנות אליהם לצורך קבלת המידע הנדרש וההכנה לצו הראשון.

אודות מכללת שחקים

מכללת שחקים סייבר מתמחה בלימודי קוד לילדים ונוער, ומספקת הכשרות מגוונות בתחומי הסייבר, הגיימינג ושפות קוד.

מסלולי הלימוד של מכללת שחקים הינם מקיפים, ונלמדים על דרך של ‘משחוק’ החומר הלימודי. המשתתפים והמשתתפות לומדים ונחשפים לתכנים מן הרבה הבסיסית ועד למתקדמת ביותר, וזאת על-ידי טורנירים, תרגולים, משחקי תפקידים ושלל רגעים מלאי מתח ואדרנלין.

בכל שאלה והתייעצות באשר להכנה ל8200 ועל המסלולים הרלוונטיים, הינכם מוזמנים להתייעץ עם נציגינו או להשאיר פניה באתר.

השאירו פרטים

השאירו פרטים ויועץ לימודים ישוב אליכם בהקדם.

תפריט:

סושיאל: